fredag 24 mars 2017

Inte långt kvar!

I dag passerar Lillstrumpan dag 324 på sin dräktighet och det är många tecken som visar på att det inte är långt kvar. Förra året när hon fick sitt första föl var det redan på dag 319. Vi är glada att hon inte är riktigt så tidig den här gången. Väderprognosen visar sol en ganska lång period nu så det är ju bra, det sägs ju att stona gärna väntar in bra väder inför fölning ;-)
 
Cornett däremot är ca 40 dgr efter Lillstrumpan så hon är väl på 284 dagar ungefär. Man ser en ganska stor skillnad på dem i kroppen. Lillstumpan är riktigt rejält rund med mycket välfyllt juver. Cornett däremot är relativt smärt i kroppen fortfarande och juvret har precis börjat fylla på liiite.
 Dessa två fölungar blir nr 10 och 11 som vi själva har fött upp och jag tycker att det är en smått fantastisk siffra faktiskt! Det är andra året vi får två föl på samma säsong och jag hoppas verkligen allt går vägen för det är så otroligt roligt att se de små liven ha så roligt med varandra. Ska bli så spännande och se vad det blir för kön på dem också. Enligt lille Dennis blir det två stoföl i år igen – och han får gärna ha rätt ;-)
 
 
Lite halm att ha i boxen inför fölningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar