måndag 9 januari 2017

Nystart?

Ja vad ska man säga om den här blogghösten? – Inte så mycket som ni ser. Det händer ständigt mycket men ibland finns inte tiden och motivationen att uppdatera här på bloggen. Men nu känner i alla fall jag att jag vill göra ett försök att hålla den lite mer levande.
Jag skriver en liten kort sammanställning för varje häst om hur nuläget ser ut

Källhults Corvett (Alfons)
Är under igångsättning efter att han såg bra ut vid återbesöket hos Jonas Tornell. Planen är att han ska tömköras januari ut och sedan börja ha ryttare lite smått igen.

Källhult Rubin
Skulle flyttat till sin nya ägare i december, men av okänd anledning har köparna gjort sig okontaktbara och kommer inte genomföra köpet. Rubin är således ute på annons igen. Plan B är att behålla henne om det inte dyker upp någon bra köpare.

Källhults Luxury Less (Flisan)
Åkte till sin nya ägare helgen innan jul och det gick jättebra! Hon fick med sig Alfons som resesällskap i transporten. Vi önskar henne och de nya ägarna stort lycka till!

Brioche
Blev kastrerad den 30/12 samt att de drog hans vargtänder. När allt kring kastreringen lugnat sig är tanken att jobba med hanteringen från marken samt vänja in honom vid träns

Amber
Har vilat ett par veckor efter att vi fick veta att hon hade blinda vargtänder och väldigt vassa kanter. Nu är detta åtgärdat och hon ska sättas igång igen. Vi börjar med tömkörning och longering och förhoppningsvis får hon ryttare på ryggen om ett par veckor!

Cornett
Magen växer och vi ser fram emot att hon ska föla i maj, dräktig med Fürstenball

Never The Less ( Lillstrumpan)
Magen växer och vi ser fram emot att hon ska föla i april, dräktig med Bravour

Maja och Simon

Fungerar som väldigt bra hagsällskap till unghästarna samt följer med på lite promenader då och då

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar