lördag 16 juli 2016

Zafir 💜

Ja var ska man börja när det gäller vår olycksfågel?!?  I tisdags hittade Ella honom liggande när hon kom och skulle kolla till dem.
Han var rejält biten på båda sidor av halsen och bogen. Han ville inte resa sig men till sist fick hon upp honom och då kunde han inte gå. Hon såg med en gång att något var fel vid höger bakknä.

Jag kom med trailern som vi fick köra ut i hagen och Ella, Fredde och jag lyckades typ lyfta in honom. Så bar det av till husaby hästakut i Skara.
Efter röntgen och ultraljud konstaterades det att det tack och lov "bara" var en jättelårkaka. Han fick stanna för att få smärtlindring.


Mysiga killen


Lårkakan 




Halsen

Det var meningen att han skulle få komma hem i går fredag men tempen hade ökat så vi skulle avvakta till idag. När jag ringde så hade tempen ökat ytterligare och nu hade han fått en böld på bogen av alla bitmärken så nu ska de sätta dränage och mer antibiotika. 
Vi får hoppas att det inte blir lika på bakbenet men vi får avvakta och höra hur det är med honom på måndag så då kanske vi får hämta honom 💜 

Mer otursföljd häst som bara är 1 år får man leta efter! Förra året fraktur och i år detta. Ja ja det är bara att gilla läget och göra det bästa av situationen. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar