söndag 22 mars 2015

Pay and ride

Idag var det dags för Alfons att göra "tävlings" debut. Det blev en LB:2 på Billdalsridklubb. Vilken anläggning de har! Kommer gärna åka dit igen då det var välorganiserat och trevliga personer.

Hur gick det då??

Jo, när vi kom dit var vi lite tidiga men hellre det än se. Vi anmälde och kollade sedan in framridningen och banan. Det var staket runt om och även några små blommor i alla bokstäver. Väldigt snyggt och väldigt mycket att titta på....

Vi lastade ut och Ella skrittade fram honom samtidigt som vi sadlade och gjorde iordning honom. Det var väldigt många blickar som följde honom när vi fixade och det blev inte färre när jag hoppade upp då han gick fint i form med en gång.

På framridningen var det en tokstolle som galopperade som om de var på en galoppbana men han klarade det fint dock spänd. Efter ca    min var han där jag vill ha honom i lite lägre form, kanske lite mer spänd än jag skulle vilja men efter omständigheterna så helt okej.

Så var det dags att gå in på banan och det var väldigt läskigt men gick efter lite övertalning. Han gillade dock inte att bli ensam vilket han visade med att han inte alls ville gå fram till staketet och att gå förbi domaren måste vara ett skämt tyckte han. Men på något sätt lyckades jag få honom på andra tankar och vi kunde starta.

Ritten kan väl sammanfattas som ojämn och spänd. Ibland blixtrade han till och var väldigt fin och andra stunder ville han inte riktigt som jag.... Men domaren skrev att det var en fin ritt även om jag inte alltid fick honom dit jag ville. En snygg häst som kommer bli ännu bättre när han lär sig att slappna av. Vi hade allt från  2or till 7or så det var ändå roligt. Det som inte är bra ska inte ha bra poäng heller! Vi fick 2 7or, en på skritten och en på traven efter andra galoppen. Vår procent blev totalt 58,5 vilket efter omständigheterna är riktigt bra!

Här kommer film från dagen.

Film

1 kommentar:

  1. Härligt kämpat Gabbe! Tycker du gjorde helt rätt när du bara lugnt sa till honom att gå förbi.. nu ska vi fokusera på raka linjer härdanefter! ;)
    Fattningarna får ni en extra guldstjärna på! ;D

    SvaraRadera