onsdag 24 februari 2016

Hur gick det igår?

Jo, vi åkte 9,15 var framme 12,45. Det var väldigt anonymt så vi trodde vi kommit helt fel men tack och lov inte.

När vi rullade in var vi i fint sällskap av blanda annat 4 hästar från Grevlunda.  De var tyvärr 1,5 h sena så vi fick träffa veterinären först kl 14,30.

Det blev böjprov högt och lågt alla ben. Han var fin. Möjligtvis lite pytte på vänster fram. Ut på volt super på hårt lika så på mjukt. Nu började jag känna paniken komma krypandes att de inte heller skulle tro mig om att det var något fel på honom... De sa nämligen flera gånger att han är ju super fin och väldigt rörlig.

Men han sa att vi rider väl ändå så får vi se hur han är. Och tur var det!

Jag kom bara ca 7 m och så förstod de mig! Alfons ville inte gå framåt,  hade svårt att gå på mindre volt. Sedan sa de ta lite galopp.  Vänster var katastrof!!  Han gjorde konstiga jämfota hopp och ville inte alls, höger var betydligt bättre.

Han blev bedövad i ryggen och sedan fick det verkar innan det var dags för ridning. Först var han katastrof sedan blev det bra i traven och han känndes tillfreds. Tog högergaloppen och den känndes bra. Gick över i vänstervarvet. Den var långt ifrån bra men lite bättre.

Nu blev det röntgen av nacke, rygg, bakknän, höger kota fram. De ultraljudade även se-leden och koftan fram.

Det de fick fram var att hans tillväxtzoner i ryggen inte stängt sig vilket ger en typ av inflamation eller växtvärk.  Han blev behandlad i ryggen och se-leden. Han fick även i höger bakknä då de kunde se en liten systa där. Fram fick han oxå behandling för att få bort en eventuell information.

Vi rullade av hans gårdsplan 19,20. Vi kommer hem vid 22,40. Lång dag...

Men nu är det skritt för hand 1 v sedan skritta 30 min uppsatsen 1 vecka för att de två sista passen få trava lite.

Ny måste han bara bli bra!!!


Fint väder om än väldigt blåsigtInga kommentarer:

Skicka en kommentar